Det finns många olika stilar av kuvert, med oändliga variationer och tillägg. Standarduppsättningen är dock en tallrik placerad 1 cm diagonalt ovanför tallrikens kant och ett glas vatten. Du kan designa och bygga mappen efter dina behov och önskemål. Om det finns många rätter att äta kommer apparaten att ordnas som en apparat utifrån antalet rätter.
Vanligtvis placeras gaffeln till vänster, kniven till höger, om det behövs en måltidssked så läggs den också till höger.
När det serveras flera rätter så läggs vanligtvis dessertbestik ovanför tallriken. Beroendepå typ av dessert placeras dessertgaffeln eller dessertskeden och gaffeltänderna till höger sida. Dukas det med två dessertbestick så oavsett om det är en paj eller en dessert, så läggs skeden ovanför gaffeln. Om gaffeln är ovanför skeden betyder det att efterrätten är tårta.
Glas kan placeras på olika sätt. Beroende på om det är ett förbetalt dryckespaket eller á la carte, där det finns olika alternativ på dryck. så kan glasen antingen placeras ovanför tallriken, eller valfri variation ovanför kniven.
För att förbereda nästa måltid.
A la carte sittning så kan det serveras flera olika rätter och då läggs det fram bestick och eventuella verktyg innan rätten serveras. Dessertbestick bäddas fram på samma sätt som om om det stod en måltidstallrik framme eller så kan dessertbesticken placeras på höger sida, oavsett om det är sked eller gaffel.
Ett fördukat kuvert sker oftast då gästerna förbeställt ett middadspaket eller vid en bankett.